Translate

WELCOME TO MY SITE

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΥΒΟΝΝΗΣ

                                                      ΞΥΠΟΛΥΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ





ΥΛΙΚΑ:

3/4 ΒΙΤΑΜ
1 ποτήρι αλέυρι ΦΑΡΙΝΑΠ κόκκινο
4 αυγά
1 γιαούρτι ΤΟΤΑL
300 γρ. φέτα
100 γρ. ροκφόρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί κατά προτίμηση όχι και πολύ μεγάλο και τοποθετούμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αερόθερμο ή πάνω-κάτω αντίσταση) για μια ώρα μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η τυρόπιτα και την βάζουμε με το ταψί στο ψυγείο για να σφίξει καλά περίπου 3 ώρες (ίσως και παραπάνω). Έπειτα χαράζουμε την τυρόπιτα όπως είναι μέσα στο ταψί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρεται παγωμένη και είναι ιδανική για κρασομεζέ, ουϊσκι, μπύρα και οτιδήποτε άλλο της αρεσκεία σας.

Υ.Γ.// μπορείτε να αυξήσετε αν θέλετε την ποσότητα των τυριών ή μόνο το ένα από αυτά αναλόγως της αρεσκείας σας.





                                  ΤΟ   ΑΝΩΝΥΜΟ   ΓΛΥΚΟ   ΤΗΣ  ΥΒΟΝΝΗΣ


ΥΛΙΚΑ :

1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
άσπρα άψητα αμύγδαλα τριμμένα (έτοιμα)
2 κουτιά μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ή ΑΛΛΑΤΙΝΗ
τρούφα σοκολάτα ή ανάμεικτη
έτοιμα μπισκότα τριμμένα (προαιρετηκά)
1 κουτί έτοιμη σαντυγί
4-5 μπανάνες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χωρίζουμε τα μπισκότα στη μέση και με την σοκολάτα από επάνω την πλευρά τα τοποθετούμε στο πάτο μιας στρογγυλής γυάλινης πιατέλας. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το χυμό του ροδάκινου για να μαλακώσουν. Έπειτα τοποθετούμε τα ροδάκινα κομμένα σε ροδέλες επάνω στα μπισκότα. Από επάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Περιχύνουμε το υπόλοιπο χυμό από την κομπόστα ροδάκινο. Ύστερα τοποθετούμε τις μπανάνες κομμένες μακρόστενες γύρω-γύρω μέχρι να καλυφτεί όλο το γλυκό. Βάζουμε την σαντυγί και καλύπτουμε όλο το γλυκό. Και στο τέλος βάζουμε την τρούφα σοκολάτα ή ανάμεικτη και τα άσπρα αμύγδαλα σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Υ.Γ.// όσο πιό πολύ ώρα μένει στο ψυγείο τόσο πιό πολύ θα σφίξει.

Υ.Γ.// εάν θέλετε να κάνετε μικρότερη ποσότητα τότε θα πρέπει να βάλετε 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα και τις μισές μπανάνες

   


                                                                     ΡΑΒΑΝΙ


ΥΛΙΚΑ :

1 βιτάμ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες


ΣΙΡΟΠΙ :

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο περιχύνουμε όπως είναι ήδη ζεστό όλο το σιρόπι και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει.





                                                             ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ 


ΥΛΙΚΑ :

3 1/2  φλυτζάνια αμυγδαλόψυχα : όπου την βράζω λίγο με νερό την σουρώνω και την τρίβω για να φύγει η πέτσα και την χτυπάω στο γουδί για να γίνουν μικρά κομματάκια
1 βιτάμ
1 φλυτζάνι ζάχαρι
8 αυγά
1 βανίλια
3 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ
1 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή ( γαλέτα έτοιμη )


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :

2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό

ρούμι ή κονιάκ για το ράντισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς για 1 ώρα. Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο περιχύνουμε όπως είναι ήδη ζεστό όλο το σιρόπι και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει.





                                                                   ΜΗΛΟΠΙΤΑ 



YΛΙΚΑ :

Για το παντεσπάνι :

6 αυγά
1 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
7 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλυτζάνια αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ κόκκινο

Όλα τα παραπάνω υλικά ( εκτός από το αλεύρι ) τα ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ και  έπειτα βάζουμε και το αλεύρι μέσα για να ολοκληρωθεί το ανακάτεμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Λιώνουμε 1 βιτάμ και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σε ένα οβάλ PYREX . Έπειτα από επάνω πασπαλίζουμε 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε τα μήλα 2 με 3 κομμένα σε φέτες ( αναλόγως το πόσο μεγάλο είναι το pyrex  ) σε όλο το ταψί. Στα κενά ανάμεσα από τα μήλα βάζουμε καρύδια τριμμένα. Έπειτα περιχύνουμε το παντεσπάνι όπου ήδη το έχουμε ετοιμάσει σε όλο το pyrex. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 3/4 της ώρας στο αερόθερμο. Μόλις  ψηθεί βγάζουμε το pyrex και μπήζουμε ένα μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο και το καταλαβαίνουμε όταν το μαχαίρι βγεί εντελώς στεγνό, αλλιώς θα πρέπει να συνεχιστεί το ψήσιμο.
Μόλις κρυώσει εντελώς το γλυκό τότε αναποδογυρίζουμε το purex και είναι έτοιμο.

Υ.Γ.// προαιρετικά εάν θέλετε πασπαλίζεται με κανέλα
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

like